Ali je potrebno vaditi v skupini, da bi prejeli vse ugodnosti Tensegrity® gibov?

Ne, potrebujete le vadbo! V vaši individualni praksi, lahko najdete svojo hitrost in opazite, kako udobno ali malo manj udobno vam je, med izvajanjem določenih gibov ali zaporedij. V skupini imate priložnost vaditi zaporedja in gibe, ki jih drugače ne bi; ostali ljudje v skupini so se udeležili drugih Tensegrity dogodkov in s seboj nosijo drugačno knjižnico gibov, ki jih lahko z vam podelijo. To lahko okrepi vašo vadbo s tem, da vas prestavi izven vaše navade izvajanja le določenih zaporedij in gibov ter razširi vašo radovednost, da poskusite tudi drugačne. Ena od prednosti izvajanja teh gibov je tišina; in na splošno se bo v skupini, kjer se povezujemo s tišino ostalih članov, vaša tišina poglobila. Seveda se v končni fazi koristi od individualne in skupinske vadbe razlikujejo od posameznika do posameznika in zanimivo je opazovati zgodbo, ki si jo pripovedujemo samim sebi o tem, zakaj ne bi delali tega ali onega.

Vadba v skupini je v mnogih pogledih koristna, v nekaterih pogledih pa tudi škodljiva. Koristna je, ker nam omogoča oblikovanje konsenza gibanja in priložnost, da se učimo s pomočjo pregledovanja in primerjave. Škodljiva je, ker spodbuja zanašanje na druge in pojav sintaktičnih ukazov in nagovarjanj, ki se ukvarjajo s hierarhijo… Tensegrity gibe je potrebno vaditi v katerikoli obliki nam je najlažje: lahko jih vadimo v skupinah, samostojno ali oboje…

…Večje kot je število udeležencev (pri pouku ali na seminarju), lažje je za vsakega posameznika, da absorbira vse, kar mu je bilo predstavljeno preko intelektualnega ali kinestetičnega medija. Udeleženci imajo neizmerno večje zmožnosti, da si zapomnijo vse, kar jim je bilo povedano in kar je bilo narejeno v smislu gibanja, kot v primeru, da bi vse to delali sami. (Magične kretnje: Praktična modrost šamanov starodavne Mehike – Carlos Castaneda)