Ali lahko poveste kaj več o tem, kaj je Tensegrity®?

Tensegrity ® je sodobna oblika praks in načel, katere je Yaqui videc don Juan Matus poučeval svoje učence in nam omogočajo rast zavesti ter dobro počutje. Te prakse vključujejo zaporedje gibov in vrsto gibanja, kar poznamo pod imenom Magične kretnje, pregled samega sebe ali rekapitulacijo, sanjanje in tišino. Don Juan Matus je včasih označeval praktikante svojega znanja kot »čarovnike«, kar pomeni bitja, ki se aktivno povezujejo z »Izvorom« – inteligenco univerzuma, ki se odraža v zvezdah, v naši Zemlji in v vsem okoli nas. Tensegrity ® prakse nam pomagajo, da ostanemo povezani z »Izvorom«, kjer spoznamo, da živimo v soodvisni povezavi z vsemi ostalimi bitji.

In tako vse kar opravljamo, opravimo z večjo lahkotnostjo – če smo peki ali učitelji, karkoli že smo – kadar se zavedamo svoje povezave z »Izvorom«.

Iz točke, kjer nismo v povezavi, nam stvari lahko izgledajo precej težke – kadar iščemo moteče dejavnike ali odobritev – torej takrat lahko pokličemo našo povezavo. Majhen eksperiment – opazujte vibracijo notranjega dialoga, »Jaz nisem povezan« nasproti vibraciji notranjega dialoga »Jaz sem povezan«.

Konec koncev, kadar vemo, da smo eno z »Izvorom«, dualizmi kot so »preprosto« in »težko« ter »povezan« in »nepovezan«, preprosto odpadejo. To je stanje, v katerem se zavedamo, da obstaja del nas, ki se ne spreminja – naše bistvo, naše energijsko telo – naša duša.

Naše telo in naš um se nenehno spreminjata. Vsak od nas ima v tem življenju veliko število različnih telesnih oblik – dojenček, otrok, mladostnik, mlajša odrasla oseba, odrasla oseba, starejša odrasla oseba, itd. Naš um lahko te oblike sodi, ima določena pričakovanja, kako naj bi se pri določeni starosti naše telo moralo gibati, kako bi moralo izgledati, opravljati določene stvari itd.

Naše bistvo se zaveda, da namesto, da sodimo naše spreminjajoče telo, ga lahko ljubimo – in ljubezen pomeni poslušanje. Zato prosimo naš um, naj posluša naše telo raje kot, da se mu upira ali ignorira tisto, kar mu naše telo govori. Ali potrebuje več počitka? Ali potrebuje več gibanja? Ali potrebuje bolj trajen ritem gibanja? Boljše prehranjevanje? Več radosti?

Če si želimo vedeti ali smo v tem trenutku povezani z »Izvorom«, lahko poslušamo naše misli: Ali so do nas samih negovalne? Ali so negovalne do drugih? »Izvor« je negovalen in življensko okrepljujoč.

Za nadaljnje informacije preberite knjigo Carlosa Castanede: Magične kretnje – Uporabna modrost šamanov starodavne Mehike.