Bral/a sem o tem, da so učenci don Juana rekapitulirali neprestano po nekaj ur na enkrat v velikem zaboju ali v jami. Moj urnik in moje okoliščine mi tega ne omogočajo. Kaj priporočate?

Obstaja veliko načinov na katere lahko rekapituliramo ali pregledamo posameznikove interakcije – Carlos Castaneda je opisal rekapitulacijo njegove učiteljice Florinde Matus, ki je rekapitulirala v zaboju, Taisha Abelar je pisala o tem, kako je s pregledom svojega življenja začela v jami in pozneje se je preselila v hišico na drevesu. Florinda Donner – Grau je opisala, kako je rekapitulirala med sprehajanjem po podeželju. Obstajajo izvajalci, ki rekapitulirajo med pomivanjem posode, med tem ko sedijo poleg drevesa ali ali na mirni lokaciji, v svoji hiši. Pomembna stvar je, da v času, ki ga imamo na razpolago, počnemo tisto, kar za nas deluje najbolje. Na koncu dneva si lahko za pregled vzamete deset do petnajst minut. Kje je obtičala moja energija? Kako jo lahko osvobodim? Kje se je pretakala? Kaj se lahko naučim iz svojih današnjih interakcij?

Prav tako lahko pregledamo svoje ključne življenjske prizore preko radostne in osvobajajoče vadbe Gledališča neskončnosti™, ki je integracija vseh Tensegrity® praks: Magičnih kretenj, notranje tišine in sanjanja. S pomočjo kolegov, ki nas podpirajo, igramo sami sebe ali druge v prizorih iz naših življenj. In lahko se naučimo, da v naših življenjih igramo veliko vlog in nosimo veliko mask. Tem vlogam lahko pristopimo z nadzorovano norostjo, kar pomeni, da se zavedamo naših navad in vzorcev – z nadzorovano norostjo, si lahko izberemo ali bomo ta vzorec odigrali ali pa ne. V primeru, da se odločimo, da bomo to vlogo odigrali, bo to igro opazoval naš notranji videc.