Prav tako sem v knjigah Carlosa Castanede prebral, da imeti otroke pomeni, dobiti luknje v naših energijskih poljih in da s tem »izgubimo našo ostrino«. Na pomoč!

Carlos Castaneda je svojih knjigah povedal, da je opisal svoje vajenstvo s svojim učiteljem in da upa, da bodo lahko bralci abstrahirali in utelesili določena načela ter jih prenesli v lastna življenja – načela kot: s svojo energijo bodite brezgrajni – kar pomeni, da jo uporabljamo modro. V primeru, da nameravate imeti in vzgajati otroke, storite to zavestno. V primeru, da vzgajamo naše otroke brez pravega zavedanja, kar pomeni, da od njih pričakujemo, da izpolnijo naša neuresničena hrepenenja, da živijo naše neizpolnjene sanje, da se preveč trudimo za njihovo naklonjenost in jim zaradi tega ne postavimo potrebnih omejitev, da jim zamerimo in jih uporabimo kot izgovor za to, da ne živimo svojih sanj – vse to lahko ustvari odtekanje naše energije, kar v očeh te linije vidcev izgleda kot luknje v naših energijskih poljih.

Vendar, če smo jih vzgojili z zavedanjem, ki priznava, da so otroci darila neskončnosti in nas bodo naučili mnogo lekcij, imamo veliko prednost. Imamo vgrajeno motivacijo, da zaobidemo pretirano zaskrbljenost za »samega sebe« in se namesto tega preusmerimo v sanjanje drugega bitja in v skupno sanjanje.

In kadar opazimo, da počnejo nekaj, kar je nezdravo za njih ali pa za koga drugega, jim lahko postavimo omejitve in hkrati preverimo sami pri sebi – ali počnem to tudi jaz? Ali sem kdaj to naredil tudi jaz?

Kar zadeva »izgubo naše ostrine« – seveda gre nekaj naše najboljše energije našemu otroku – in ali bi si želeli kakorkoli drugače? Mi pošiljamo naslednjo generacijo naprej z našo najboljšo ljubeznijo in zavedanjem. V zameno pridobimo osredotočenost, skrb in modrost, vedoč da nimamo »energije za zapravljanje«.