Cleargreen

cleargreen-web-preview

Predstavitev

Cleargreen je bil ustanovljen leta 1995 pod vodstvom učencev don Juana Matusa – Carlosa Castanede, Taishe Abelar, Florinde Donner – Grau in Carlol Tigs – z namenom sponzoriranja delavnic, poukov in publikacij o umetnosti Tensegrity-ja®: sodobne prakse načina bivanja, katero je don Juan učil svoje učence. Don Juan je bil dedič linije vidcev ali šamanov, ki se je začela še v starodavni Mehiki in katere cilj je bil, kot ga je imenoval on »svoboda zaznave«.

Cleargreen je objavil štiri videoposnetke o Tensegrity®-ju in sponzoriral delavnice, pouke in privatne lekcije v Mehiki, Južni Ameriki, Združenih državah Amerike, Evropi in Rusiji.

Cleargreen moderira mednarodno skupnost Tensegrity® vadbenih skupin, poučuje preko spletnih poukov, ki dosegajo preko trideset držav in zdaj tudi izvaja program usposabljanja Tensegrity® Facilitatorjev (moderatorjev) po vsem svetu.

Delavnice, pouke na spletu in privatne lekcije vodijo Direktorji Cleargreena, učenci Carlosa Castanede, Taishe Abelar, Florinde Donner – Grau in Carol Tigs, katerim pomagajo Tensegrity® povezovalci – inštuktorji Tensegrity-ja®.

Lokalne pouke po vsem svetu poučuje nova ekipa Tensegrity® Facilitatorjev v usposabljanju, katerih namen je deliti osredotočenost, namen, drznost in veselje, ki so jih pridobili tekom svoje lastne Tensegrity® prakse. Prvi razred Tensegrity® Facilitatorjev stopnje ena, je diplomiral novembra 2013.

Ime Cleargreen izraža, da smo svetleča bitja, ki v naših energijskih poljih odražajo različne barve svetlobnega spektra. Ena od ugodnih barv za naš čas je prosojno zelena, odtenek srčnega centra, kjer je energijsko telo povezano z zbirno točko – tisti cvet (v jeziku nahuatl, xochitl) zavesti, kjer lahko premaknemo našo perspektivo, da bi lahko videli čudežno naravo običajne resničnosti. To je središče našega poguma in kvalitete, kar je don Juan imenoval neupogljiva namera, trajen občutek namena in strasti, edinstvena človeškim bitjem in ju lahko usmerimo v nov način interakcije v sodobnem svetu – posamenznik osredotočen na zavestno in vzajemno okrepljeno izmenjavo z bitji in svetom okoli nas.

Simbol Cleargreena, par svetlečih kačjih pastirjev, ki sanjata in valita svetlobno jajce, poziva našo pozornost na nekatera od prvih prazgodovinskih bitij, ki so nameravala letenje in na našo energijsko naravo svetlobnih bitij. Če bi se ljudje lahko združili v sodelovanju in priznali našo energijsko naravo, je don Juan verjel, bi se lahko razvijali in poleteli v smislu naše zavesti.

 

Carlos Castaneda je bil antropolog, ki si je prizadeval narediti terensko raziskavo o uporabi zdravilnih rastlin, ko je na avtobusni postaji v Yuma Arizoni  srečal don Juana. Castanedov terenski informator je postal njegov učitelj, ki ga je uvedel v nov način bivanja, baziran na znanju vidcev njegove linije. Droktor Carlos Castaneda je o svojem vajeništvu napisal dvanajst knjig. Carlos Castaneda, njegovi kolegi in ostali don Juanovi učenci, avtorji Florinda Donner – Grau, Taisha Abelar in Carol Tigs, so tekom let svojih predavanj v knjigarnah in univerzitetnih učilnicah opazili, da je občinstvo izbralo ohraniti čim več tega, kar je bilo povedanega in začelo s prizadevanji, da vse to integrira v svoja življenja, kadar koli so se naučili poživljajoče telesne gibe in dihe, katere je učil don Juan. Torej don Juanovi učenci so se odločili, da bodo posodobili gibe in dihe imenovane Magične kretnje® ter jih dali na razpolago javnosti in prav tako ostale prakse, ki jih je učil don Juan. Torej so skupaj s svojimi učenci Kylie Lundhal, Renato Murez ter Nyei Murez lansirali praktično in posodobljeno obliko don Juanovih učenj imenovanih Tensegrity®.

 

Povezave

Učenci Carlosa Castanede
Intervjuji z direktorji
Intervjuji z ustanovitelji
Spletna trgovina
Kontakt