Pogosta vprašanja in odgovori

Tensegrity ® je sodobna oblika praks in načel, katere je Yaqui videc don Juan Matus poučeval svoje učence in nam omogočajo rast zavesti ter dobro počutje. Te prakse vključujejo zaporedje gibov in vrsto gibanja, kar poznamo pod imenom Magične kretnje, pregled samega sebe ali rekapitulacijo, sanjanje in tišino. Don Juan Matus je včasih označeval praktikante svojega znanja kot »čarovnike«, kar pomeni bitja, ki se aktivno povezujejo z »Izvorom« – inteligenco univerzuma, ki se odraža v zvezdah, v naši Zemlji in v vsem okoli nas. Tensegrity ® prakse nam pomagajo, da ostanemo povezani z »Izvorom«, kjer spoznamo, da živimo v soodvisni povezavi z vsemi ostalimi bitji.

In tako vse kar opravljamo, opravimo z večjo lahkotnostjo – če smo peki ali učitelji, karkoli že smo – kadar se zavedamo svoje povezave z »Izvorom«.

Iz točke, kjer nismo v povezavi, nam stvari lahko izgledajo precej težke – kadar iščemo moteče dejavnike ali odobritev – torej takrat lahko pokličemo našo povezavo. Majhen eksperiment – opazujte vibracijo notranjega dialoga, »Jaz nisem povezan« nasproti vibraciji notranjega dialoga »Jaz sem povezan«.

Konec koncev, kadar vemo, da smo eno z »Izvorom«, dualizmi kot so »preprosto« in »težko« ter »povezan« in »nepovezan«, preprosto odpadejo. To je stanje, v katerem se zavedamo, da obstaja del nas, ki se ne spreminja – naše bistvo, naše energijsko telo – naša duša.

Naše telo in naš um se nenehno spreminjata. Vsak od nas ima v tem življenju veliko število različnih telesnih oblik – dojenček, otrok, mladostnik, mlajša odrasla oseba, odrasla oseba, starejša odrasla oseba, itd. Naš um lahko te oblike sodi, ima določena pričakovanja, kako naj bi se pri določeni starosti naše telo moralo gibati, kako bi moralo izgledati, opravljati določene stvari itd.

Naše bistvo se zaveda, da namesto, da sodimo naše spreminjajoče telo, ga lahko ljubimo – in ljubezen pomeni poslušanje. Zato prosimo naš um, naj posluša naše telo raje kot, da se mu upira ali ignorira tisto, kar mu naše telo govori. Ali potrebuje več počitka? Ali potrebuje več gibanja? Ali potrebuje bolj trajen ritem gibanja? Boljše prehranjevanje? Več radosti?

Če si želimo vedeti ali smo v tem trenutku povezani z »Izvorom«, lahko poslušamo naše misli: Ali so do nas samih negovalne? Ali so negovalne do drugih? »Izvor« je negovalen in življensko okrepljujoč.

Za nadaljnje informacije preberite knjigo Carlosa Castanede: Magične kretnje – Uporabna modrost šamanov starodavne Mehike.

Svoboda je zavestno povezovanje z »Izvorom«. To vključuje odpiranje našega srca, naših oči in ušes, da se osvobodimo oslepljujočih učinkov sodb, zamer ali pripisovanju krivde drugim ali sebi – in tako lahko vidimo in čutimo vsa čudesa sveta. To je svoboda pred tem, da mislimo, da so drugi odgovorni, če ne doživljamo tistega, kar si želimo doživeti. Imate moč, da se zavestno povežete z »Izvorom«. To vam daje svobodo, da sanjate, sami in skupaj z drugimi, vaša življenja, vaše stike in vaš svet.

Da, vsaka delavnica ali pouk, sta namenjena tako novim kakor tudi izkušenim udeležencem, tako da lahko vsak odide s praktičnimi orodji za svojo lastno vsakodnevno prakso ozaveščanja. In na neki ravni smo vsi začetniki, saj vedno začenjamo od tega trenutka. Ta trenutek je informiranje naslednjega trenutka.

Gibanje in ples, ki sta dostopna in prilagodljiva vsem vrstam teles in telesnim sposobnostim, individualne in interaktivne vaje za ozaveščanje v spodbudnem okolju, glasbo, tovarištvo, samo- odkrivanje, odšli boste lažji in močnejši ter bolj povezani, kot v trenutku, ko ste prišli.

Magične kretnje nam pomagajo umiriti telo, kar pomiri tudi naš um ter nam pomagajo, da se povežemo z lastnim bitjem, z zemljo in nebom. In lahko nam služijo tudi kot barometer našega lastnega ​​energijskega nivoja. Zato je priporočljivo, da jih delamo v območju svojega udobja, pri tem opazujemo: Kako se pretaka naša energija? To nam pomaga najti ravnotežje med tem ali vadimo preveč ali premalo.

Če ste opazili, da ste utrujeni – kako čudovito, da so vas kretnje pripeljale do te točke, kjer lahko to občutite – in naredite potrebne prilagoditve. Če začutite, da ste res zaspani – potem je to dober čas, da si privoščite krepilni spanec.

V primeru, da med vadbo ne občutite ničesar, je morda vaš um napolnjen z različnimi pričakovanji: »Ali smo že tam? Ali smo že tam?« In tekom nekaterih dni lahko izkusimo slastno prakso in tekom nekaterih dni ne – to vse je del izkustva, ki je drugačno od trenutka do trenutka. Ni napačnega in pravilnega načina vadbe, obstaja samo »tukaj in zdaj.« Tekom vadbe se prilagajamo ciklom lastnega energijskega nivoja, ciklom dneva, sonca, lune, letnim časom, sezonam naših življenj, itd., da bi ustvarili trajno prakso. Kot kultura, smo zainteresirani za trajnost in učinkovitost porabe goriva naših avtomobilov – Kaj pa naša telesa? Ali pa smo morda bolj pozorni na naš seznam stvari, ki jih moramo narediti (Preveri! Preveri! Preveri!)

Tako nas lahko izvajanje magičnih kretenj in zaporedij kretenj privedejo do naslednjih ugotovitev: Takrat kadar smo utrujeni ali se odpravimo k počitku? Kakšna so vaša lastna pričakovanja med tem, ko vadite? Ali izrabljate svojo energijo preko vaših zmožnosti ter živite za svoj um in ne za svoje srce. Kretnje vas lahko privedejo do stanja »bitja«. Kaj je to? To je prostor, kjer ni besed. To je mesto, kjer lahko sprejemamo odločitve, ki so v skladu z višjim redom, z neskončnostjo.

Biti – pomeni biti pozoren na: Kje v tem trenutku ste? Morda je danes vaš dan za sprehod v hrib, kakšen drugi dan je dan za ležanje na pesku ali v travi. Naša kultura se nagiba k poudarjanju »Naredi, naredi, naredi, naredi, naredi«: Nekaj mora biti narejeno!« Torej lahko si pogledamo. Ali raje izvajamo – delamo gibe, kot da smo gibanje? Pri vsem obstaja del delanja – naučimo se neko zaporedje. In nato se prepustimo in čutimo kretnje ter jim dovolimo, da nas uglasijo.

In lahko poslušate svoje telo, to naše čudovito vozilo, raje kot, da se poskušate potisniti mimo njegovih sporočil z dialogom, kot na primer »Drugi ljudje lahko naredijo…, torej bi moral biti tudi jaz sposoben narediti…«. Vsakdo je edinstven, zato je lahko primerjava strupena. Način na katerega boste spoznali najbolj izkušene študente je, da boste opazili, kako je tekom vadbe, vsak od njih usklajen s svojim najbolj avtentičnim tempom.

Don Juan Matus je povedal svojim učencem, da jih lahko magične kretnje same od sebe privedejo do »vrhunca brez primere«, v katerem se odgovori na vprašanja o tem kdaj in kako naj vadijo, razjasnijo sami od sebe in izvajalci bodo sposobni izvajati magične kretnje »natančno in hitro« med tem, ko hodijo, jedo, počivajo ali med tem, ko počnejo karkoli, saj bodo imeli dovolj energije, da bi to tudi storili.

Da, to je odvisno od pogojev – priporočljivo je, na primer, da lahko vidite kje hodite, nosite funkcionalno obutev in se izogibate ekstremnim temperaturam ali močnim sunkom vetra na prepoteno telo! Seveda se vse to nanaša na to ali se nekdo nahaja v zaprtih prostorih ali na prostem. Želimo si opaziti vse dejavnike – naše lastno mentalno in emocionalno stanje, naš lasten energijski nivo, vremenske razmere, kako smo prilagojeni tem razmeram – če smo na primer deskarji, smo verjetno vajeni hladnih vetrov. Vendar, če jih nismo vajeni, potem si želimo temu posvetiti dodatno pozornost. Na splošno je priporočljivo, da se mi meščani izognemo ohlajeni vlagi na občutljivih energijskih točkah na zadnji strani vratu in spodnjem delu hrbta – to so občutljive točke zaradi stresa, ki jim ga povzročamo z dolgim sedenjem, kjer je naša hrbtenica preveč upognjena med tem, ko se nagibamo preko naših tipkovnic, iPadov ali pametnih telefonov.

Da. Magične kretnje in zaporedja so soodvisni s časom in prostorom. Ponovno, vaše lastno bitje je vaš vodnik. In vsako formo lahko naredite bolj nežno ali aktivno z načinom kako jo vadite, kar bo pogosto v skladu z dnevom ali nočjo. Kiti se v globoki vodi obnašajo drugače kot na površju – kadar je več svetlobe, so bolj opazno aktivni. Mi smo enaki. Sredi zime ali pozno v večernih urah, lahko opazimo, da potrebujemo bolj nežno gibanje, več počitka, bolj nežno stimulacijo toka energije v naših telesih in elektromagnetnih poljih. To je čas za obnovo, za skrivnosti, čas, kjer lahko v praksi najdete globjo tišino in počitek, kjer se veliko dogaja pod površjem v pripravi na jutro ali na poletje. V primeru, da ste sredi poletja ali opoldne, boste morda morali postaviti noge v vašo držo, kar vam bo pomagalo dobiti korenine za bolj aktivna zaporedja, ki bodo zanetila vaš kardiovaskularni sistem.

Ne, potrebujete le vadbo! V vaši individualni praksi, lahko najdete svojo hitrost in opazite, kako udobno ali malo manj udobno vam je, med izvajanjem določenih gibov ali zaporedij. V skupini imate priložnost vaditi zaporedja in gibe, ki jih drugače ne bi; ostali ljudje v skupini so se udeležili drugih Tensegrity dogodkov in s seboj nosijo drugačno knjižnico gibov, ki jih lahko z vam podelijo. To lahko okrepi vašo vadbo s tem, da vas prestavi izven vaše navade izvajanja le določenih zaporedij in gibov ter razširi vašo radovednost, da poskusite tudi drugačne. Ena od prednosti izvajanja teh gibov je tišina; in na splošno se bo v skupini, kjer se povezujemo s tišino ostalih članov, vaša tišina poglobila. Seveda se v končni fazi koristi od individualne in skupinske vadbe razlikujejo od posameznika do posameznika in zanimivo je opazovati zgodbo, ki si jo pripovedujemo samim sebi o tem, zakaj ne bi delali tega ali onega.

Vadba v skupini je v mnogih pogledih koristna, v nekaterih pogledih pa tudi škodljiva. Koristna je, ker nam omogoča oblikovanje konsenza gibanja in priložnost, da se učimo s pomočjo pregledovanja in primerjave. Škodljiva je, ker spodbuja zanašanje na druge in pojav sintaktičnih ukazov in nagovarjanj, ki se ukvarjajo s hierarhijo… Tensegrity gibe je potrebno vaditi v katerikoli obliki nam je najlažje: lahko jih vadimo v skupinah, samostojno ali oboje…

…Večje kot je število udeležencev (pri pouku ali na seminarju), lažje je za vsakega posameznika, da absorbira vse, kar mu je bilo predstavljeno preko intelektualnega ali kinestetičnega medija. Udeleženci imajo neizmerno večje zmožnosti, da si zapomnijo vse, kar jim je bilo povedano in kar je bilo narejeno v smislu gibanja, kot v primeru, da bi vse to delali sami. (Magične kretnje: Praktična modrost šamanov starodavne Mehike – Carlos Castaneda)

Naši učitelji so videli, da smo s pomočjo nasičenja naših teles in bitij z Tensegrity gibi prišlo do nameravanih dobrobiti – potrebovali smo veliko aktivnega truda, da bi ustvarili nov praktičen konsenz, v katerem so vitalnost, dobro počutje in večja ozaveščenost postali nov standard. In to nasičenje je bilo doseženo. Od tu dalje so opazili, da lahko izvajalci vadijo posamezne gibe serij manjkrat in pri tem dosegajo enake učinke.

Prav tako so videli, da je prišel čas, da se uporabi ta ogromen dvig energije, ki je bila preko nasičenosti z magičnimi kretnjami ustvarjena s strani izvajalcev in to energijo uporabimo za začetek pregleda interakcij v posameznikovem življenju in posameznikovega vsakdana na najbolj iskren način. V nasprotnem primeru bi se zbrana energija usmerila v še bolj vneto ponavljanje enakih starih vzorcev verovanj, misli in dejanj, ob upoštevanju, da ima posameznik preko rekapitulacije priložnost, da energijo pridobljeno s pomočjo magičnih kretenj, preusmeri v nove načine interakcij.

Tensegrity poučujejo učenci Carlosa Castanede – Renata Murez in Nyei Murez, pri učenju jima pomagajo tudi njuni sodelavci in zdaj še okoli 150 facilitatorjev (moderatorjev) v usposabljanju okoli po svetu. Prva skupina pooblaščenih Tensegrity® moderatorjev je diplomirala novembra 2013.

Osebe, ki so pokazale pobudo pri vodenju in organizaciji lokalne skupine za Tensegrity® prakso, opravile intenziven trening vseh Tensegrity® praks in vodile šest serij Tensegrity® poukov, ki sestavljajo njihovo prvo raven usposobljenosti. Njihova naloga je ostalim ljudjem omogočiti, kar pomeni »olajšati«, da se povežejo s svojo lastno esenco – da jim zagotovijo Tensegrity® orodja, ki jim bodo olajšala njihovo iskanje. Lepota Tensegrity-ja® je v tem, da temelji na predpostavki, da vsak izmed nas v sebi vsebuje vse vire, ki jih potrebuje, da najde svojo lastno usklajenost z večjim redom neskončnosti. Torej vsak, ki nam poskuša pomagati, nam v resnici ne more povedati, kaj je za nas najbolje – to je individualna odločitev vsakega posameznika. Tensegrity® facilitator (moderator) spoštuje to sposobnost, ki je prisotna v vsaki osebi, katera pride z njim ali z njo v stik.

Carlosa Castanedo je pritegnilo nekaj, kar je poudaril R.B. Fuller – v svojih poznih letih je Fuller povedal, da je v času njegovega življenskega obdobja -, ki je trajalo od 1895 do 1983 – gledal, kako je stopnja pismenosti narasla iz 5% na 65%. In to je za vse nas spremenilo pravila igre – naš direkten dostop do znanja je neprimerljivo večji. To pomeni, da je tisto, kar v današnjem času resnično šteje integriteta vsakega posameznika. Ne moremo si več privoščiti, da smo »nedolžni opazovalci« in samo gledamo medtem, ko drugi sprejemajo velike odločitve, ki vplivajo na vse nas. Lahko smo informirani in sami sprejemamo ozaveščene odločitve. Glede tega sta bila tako Fuller kot tudi Castaneda zelo optimistična – imamo možnost, da kot vrsta izberemo uspeh.

Za več informacij o programu in zahtevah, kliknite tukaj.

Da, ponujamo. To vam omogoča, da dobite povratne informacije, ki vam pomagajo oblikovati vašo lastno vsakodnevno prakso ozaveščanja in sanjati svoje življenenje. Več informacij.

Nikakor ne – kot je dejal, to preprosto pomeni, da opustite vaše sodbe o njih in o sebi. To pomeni, da se opazujete in se izprašujete o svojih omejujočih pogledih o njih in o sebi.

To je bolj vprašanje uporabe lastne energije na vseh področjih našega življenja. Ali smo prisotni med tem, ko nekaj počnemo ali izbiramo ali se morda bolj ukvarjamo z raztresenostjo in preusmerjanjem? Takrat kadar smo raztreseni in je naša energija razpršena na vse strani, ne moremo sanjati. Vse v kar se vključimo naj si bo prigrizek ali odnos, se lahko vključimo tako, da smo prisotni ali pa raztreseni in se preusmerjamo. Torej vabljeni smo k temu, da sami sebe preučimo – kako uporabljamo svojo energijo? Ali sami sebe negujemo ali pa samo jemo sladkarije?

V svojih zgodbah so naši učitelji pisali o povezavi med energijo sanjanja in spolnimi odnosi, povedali so, da se to navezuje na tisto, kar so jih učili kot mlade praktikante: Ob spolni združitvi partnerja združita svoja energijska polja – na najglobji ravni povezujeta svojo energijo z drugim človeškim bitjem. Prevzamemo misli, hrepenenja in energijsko vibracijo partnerja. Torej naši učitelji so priporačali, da si vzamemo premor in za trenutek shranjujemo svojo energijo, kar vključuje tudi našo spolno energijo tako, da imamo priložnost spoznati sami sebe – kakšne so naše lastne misli, hrepenenja, izzivi, itd. Kaj si želite? Kakšna so vaša pričakovanja? Kakšna je vaša dosedanja osebna zgodovina – vaša zgodba? Kdo ste vi? Prav tako kakšna je vaša osebna zgodba v partnerstvu? Kakšne vzorce ste podedovali ali kopirali od vaših staršev in rodbine? Iz vaše kulture?

V skladu z don Juanom, pri združevanju z vašim partnerjem na spolni ravni, vajini energijski polji ustvarjata tretje energijsko polje. Naša spolna energija je naša ustvarjalna energija, naša energija sanjanja – kar v končni fazi pomeni, da je to naša evolucijska energija. Kaj si želite vašem življenju sanjati ali razvijati? Kaj si želite s to osebo sanjati, ustvarjati ali razvijati? Če se z nekom srečamo v intimnem partnerstvu, si to želimo storiti čim bolj zavestno, kot je to le mogoče. In v primeru, da si ustvarimo družino, je to tretje polje v kontekstu zavesti, resnično ljubeče in svete unije, lahko čudovito polje podpore za vsakega člana te družine.

Eno najstarejših podob v alkimiji predstavlja združitev moškega in ženske principa. Pravijo, da iz te združitve prihaja tudi zlato. Torej je to sveta združitev – raje kot »sprostitev« ali »pobeg«, kot jo dandanes upodablja naša potrošniška družba. Zdi se kot, da je to del sence naše potrošniške kulture – da vse tisto, kar je v svojem izvoru sveto, kot je na primer, spolna združitev, koruza, čokolada ali tobak pretvorimo v blago zasvojenosti.

Da bi se kot vrsta razvijali, se moramo spomniti svetosti v vseh vidikih našega življenja, kar med drugim vključuje tudi svetost spolne energije.

Carlos Castaneda je svojih knjigah povedal, da je opisal svoje vajenstvo s svojim učiteljem in da upa, da bodo lahko bralci abstrahirali in utelesili določena načela ter jih prenesli v lastna življenja – načela kot: s svojo energijo bodite brezgrajni – kar pomeni, da jo uporabljamo modro. V primeru, da nameravate imeti in vzgajati otroke, storite to zavestno. V primeru, da vzgajamo naše otroke brez pravega zavedanja, kar pomeni, da od njih pričakujemo, da izpolnijo naša neuresničena hrepenenja, da živijo naše neizpolnjene sanje, da se preveč trudimo za njihovo naklonjenost in jim zaradi tega ne postavimo potrebnih omejitev, da jim zamerimo in jih uporabimo kot izgovor za to, da ne živimo svojih sanj – vse to lahko ustvari odtekanje naše energije, kar v očeh te linije vidcev izgleda kot luknje v naših energijskih poljih.

Vendar, če smo jih vzgojili z zavedanjem, ki priznava, da so otroci darila neskončnosti in nas bodo naučili mnogo lekcij, imamo veliko prednost. Imamo vgrajeno motivacijo, da zaobidemo pretirano zaskrbljenost za »samega sebe« in se namesto tega preusmerimo v sanjanje drugega bitja in v skupno sanjanje.

In kadar opazimo, da počnejo nekaj, kar je nezdravo za njih ali pa za koga drugega, jim lahko postavimo omejitve in hkrati preverimo sami pri sebi – ali počnem to tudi jaz? Ali sem kdaj to naredil tudi jaz?

Kar zadeva »izgubo naše ostrine« – seveda gre nekaj naše najboljše energije našemu otroku – in ali bi si želeli kakorkoli drugače? Mi pošiljamo naslednjo generacijo naprej z našo najboljšo ljubeznijo in zavedanjem. V zameno pridobimo osredotočenost, skrb in modrost, vedoč da nimamo »energije za zapravljanje«.

Če jih to privlači – če vas vprašajo ali se vam lahko pridružijo, naprimer med vadbo Tigra, potem je odgovor »Da«, z vsemi sredstvi. Otroci se naravno dobro premikajo tudi, če jih za to ne bomo usposabljali.

Najpomembnejša stvar, ki jo moramo vedeti, je: Otroci kopirajo. Posnemali bodo vaša razpoloženja in vaša dejanja. Torej, če vadite prisotnost, zdravo gibanje in dihanje, skrb za sebe, ne sodite samih sebe in drugih, uživate svoje življenje, prevzemate odgovornost za svoja dejanja, bodo to prakticirali tudi otroci.

Tensegrity® je kompatibilen s katerokoli prakso. Samo obdržite prakso ločeno, kar pomeni, kadar vadite na primer Tai Chi, ga vadite kolikor dolgo želite in nato vadite Tensegrity® gibanje.

Umetnost sanjanja je umetnost pozornosti. Pri čemer se zavedamo, kam umeščamo svojo pozornost v času naše budnosti ali v času našega spanja. O tem, da so naša življenja sanje, je bilo napisanega že veliko. In tako tudi je, če se zavedamo, da je naše trenutno stanje percepcije samo eno od mnogih, ki so nam na voljo. To je umetnost priznavanja, da za vsakega od nas obstaja več možnih načinov kako izkusimo, kako se odzivamo in kako na nekatere načine oblikujemo »realnost« v tej naši človeški obliki. Sanjanje je raziskovanje teh možnosti na urejen, zdrav in nameravan način. Kadar razumemo, da so vse, kar doživljamo sanje, si pridobimo določeno vrsto lahkotnosti in objektivnosti, kar nam omogoča, da začnemo sami sebe jemati manj resno. To je vstopna točka za začetek premika našega stanja vibracije, in če lahko premaknemo svojo vibracijo, lahko premaknemo sanje – in smo svobodni. Seveda to zahteva dosledno prizadevanje.

Začnete s sanjanjem v vsakdanjem življenju – kar pomeni, da opustite vse sodbe o sebi, drugih in omogočite velikodušnosti, čudenju, navdihu, milosti in ljubezni do neskončnosti, da vodijo vaše interakcije. To je vsakodnevna praksa, da smo zavestni – pri čemer nam pomagajo vse ostale Tensegrity® prakse – vsak dan pregledate vaše interakcije vsak dan in vidite – kam sta šli danes moja pozornost in energija? Kaj si želim v naslednjem srečanju in naslednji dan preusmeriti? Prav tako si oglejte, kje je vaša pozornost, preden se odpravite spat. Ali si privoščite dovolj spanja? Ali pred tem berete, gledate in posvečate pozornost škodljivim in vznemirjujočim zgodbam, mislim in dejavnostim? Če boste na te stvari pozorni, se boste med spanjem samodejno premaknili v bolj prisotno in širšo pozornost sanjanja. Z drugimi besedami – stopnja našega zavedanja v času budnosti bo enaka stopnji našega zavedanja v času spanja.

Obstaja veliko načinov na katere lahko rekapituliramo ali pregledamo posameznikove interakcije – Carlos Castaneda je opisal rekapitulacijo njegove učiteljice Florinde Matus, ki je rekapitulirala v zaboju, Taisha Abelar je pisala o tem, kako je s pregledom svojega življenja začela v jami in pozneje se je preselila v hišico na drevesu. Florinda Donner – Grau je opisala, kako je rekapitulirala med sprehajanjem po podeželju. Obstajajo izvajalci, ki rekapitulirajo med pomivanjem posode, med tem ko sedijo poleg drevesa ali ali na mirni lokaciji, v svoji hiši. Pomembna stvar je, da v času, ki ga imamo na razpolago, počnemo tisto, kar za nas deluje najbolje. Na koncu dneva si lahko za pregled vzamete deset do petnajst minut. Kje je obtičala moja energija? Kako jo lahko osvobodim? Kje se je pretakala? Kaj se lahko naučim iz svojih današnjih interakcij?

Prav tako lahko pregledamo svoje ključne življenjske prizore preko radostne in osvobajajoče vadbe Gledališča neskončnosti™, ki je integracija vseh Tensegrity® praks: Magičnih kretenj, notranje tišine in sanjanja. S pomočjo kolegov, ki nas podpirajo, igramo sami sebe ali druge v prizorih iz naših življenj. In lahko se naučimo, da v naših življenjih igramo veliko vlog in nosimo veliko mask. Tem vlogam lahko pristopimo z nadzorovano norostjo, kar pomeni, da se zavedamo naših navad in vzorcev – z nadzorovano norostjo, si lahko izberemo ali bomo ta vzorec odigrali ali pa ne. V primeru, da se odločimo, da bomo to vlogo odigrali, bo to igro opazoval naš notranji videc.

Da – absolutno! Da smo zavestni v sedanjem trenutku. Kar pomeni, da nismo ujeti v obžalovanju ali idealiziranju preteklosti ter v strahu ali fantazijah o prihodnosti. Ali resnično poznamo zgodbo naše preteklosti? Zgodbo o nas? Naših starših? Našemu rodu?

Če pripovedujemo svojo nepopolno zgodbo o naši preteklosti, je to pripoved, ki poteka v naši sedanjosti – in bo po vsej verjetnosti potekala tudi v naši prihodnosti.

Lahko le rekapituliramo in pregledamo naše interakcije tekom dneva in najbolj verjetno je, da bo to predstavljalo hologram naše zgodbe. Stopnja, do katere se zavedamo naše zgodbe, bo enaka stopnji, do katere se zavedamo tekom našega dneva.

Nega pomeni, da vsak dan začnemo s priznavanjem svojega bitja. Naredite sami sebe prisotne … in ne v preteklosti ali prihodnosti.

To pomeni, da si pogledamo: Kako začnemo svoj dan? S hvaležnostjo. Jaz jih ne morem spremeniti. Jaz lahko spremenim le samega sebe, svoj pristop. Torej je to vadba. Če se bom vsak dan odpravil na področja višje vibracije, večjega zavedanja, potem to postane avtomatsko.

Če nekdo počne nekaj, kar vas moti, vas opozarja, da vprašate sebe ali pa svojega zaupnega prijatelja: »Zakaj me to toliko moti?« »Ali počnem to tudi jaz?«

Če vas nekdo spravlja ob živce, je to za vas priložnost, da se ustavite in se namenoma prestavite na višjo frekvenco. Ko nagual vstopi v sobo, soba postane malo bolj čista. Carlos Castaneda je dejal, da je v našem času lahko vsak svoj lasten nagual, kar pomeni, da to lahko stori vsak posameznik – vsak lahko okoli sebe dvigne vibracijo že s tem, da dvigne vibracijo v sebi.

Slišimo: »Ampak jaz imam pravico, da se pritožim!« Da, imaš. Vendar pa je vprašanje: Ali je to komurkoli pomagalo? Namesto tega, da se pritožujete, lahko dvignete svojo frekvenco, kar tudi ostalim olajšuje, da dvignejo svojo.

In lahko opazite: ali je pritoževanje kadarkoli delovalo? Po tem, ko si to naredil ali se ponavadi ne počutiš brez življenja in brez energije; ali vas ponavadi ne zbije na tla?

Oglejmo si ta primer: Zanimivo je, da smo včasih bolj razumevajoči do živali kot smo do ljudi. Pes v pregradi ima zgodovino, morda je bil zaprt v zaboju, kjer so ga pustili, da strada in lajež je bil njegova tehnika za preživetje s katero je dobil pozornost in hrano. In tako bomo z njim zelo razumevajoči in pristopili k njemu počasi, s pomirjujočimi gibi in prijaznim tonom. »Kaj se je s teboj zgodilo? Tako, tako vse je v redu,« itd. Toda, kadar na nas “laja” človek, pogosto postanemo nepovezani – in za to okrivimo njih. »Prišel je on/ona in imel je zelo grob ton! Kakšen živec!«

Ključno je to, da smo pozorni na naše sprožilce. Če nekdo na ulici kriči, »Hej ti ta grdi!« ali domnevate, da se pogovarja z vami? Ali pa se smejite in hodite naprej. Če imam problem z lepoto ali privlačnostjo, me takšna izjava užali. In lahko pregledam svojo lastno zgodovino s tem problemom. Svoboda, izbira, naklonjenost v naših življenjih – vse se začne pri nas, kot z bitji v povezavi z »izvorom«, z neskončnostjo – in neskončnost se nahaja v vsakemu izmed nas.

Load More