Quetzalcoatl

prizorisce_stefanova-11Vadba: torek od 20.00h – 21.45h
sobota od 18.00h – 20.00h
Kraj: Štefanova 11, Ljubljana Center
Kontakt: aleksanderkreculj@yahoo.com
Kontakt: marjetka_jersek@hotmail.com
Kontakt: bojan.bojc.jaksic@gmail.com
Tel: 040 488 430 (Aleksander)
Tel: 031 661 999 (Marjetka)
Tel: 041 592 897 (Bojan)
FB: Tensegrity Slovenia Quetzalcoatl
Cena: brezplačno v okiru MOL – a

 

 

Skupina Quetzalcoatl deluje pod vodstvom in okriljem Cleargreena, organizacije, ki so jo ustanovili Carlos Castaneda, Florinda Donner – Grau, Taisha Abelar in Carlol Tiggs z namenom širitve znanja naguala don Juana Matusa in vidcev njegove linije, ki sega še v starodavno Mehiko. Ime Cleargreen izraža, da smo svetleča bitja, ki v naših energijskih poljih odražajo različne barve svetlobnega spektra. Ena od ugodnih barv za naš čas je prosojno zelena, odtenek srčnega centra, kjer je energijsko telo (naša esenca) povezano z zbirno točko – tisti cvet (v jeziku nahuatl, xochitl) zavesti, kamor lahko premaknemo našo perspektivo, da bi lahko videli čudežno naravo običajne resničnosti. To je središče našega poguma in kvalitete, kar je don Juan Matus imenoval neupogljiva namera, trajen občutek namena in strasti, edinstvena človeškim bitjem in ju lahko usmerimo v nov način interakcije v sodobnem svetu – posamenznik osredotočen na zavestno in vzajemno okrepljeno izmenjavo z bitji in svetom okoli nas.

Skupino je leta 1996 skupaj s svojimi kolegi ustanovil dr. Urban Kordeš. Skupine pod okriljem Cleargreena nimajo formalnih vodij ampak le svoje predstavnike. Predstavnik skupine Quetzalcoatl je Aleksander Kreculj, ki se umetnosti Tensegrity-ja uči od leta 1996. Skupini Quetzalcoatl se je pridružil leta 1998 in se od takrat udeleževal številnih delavnic pod okriljem Cleargreena po Evropi, ZDA in Mehiki. Ima tudi Cleargreenov certifikat. Namen skupine je vadba, povezovanje, medsebojno deljenje in poglobitev praks, ki smo se jih naučili na Cleargreenovih delavnicah po svetu. Vadba je primerna za vsakogar saj jo vsak posameznik lahko prilagodi svojim lastnim ciklom, trenutnemu energijskemu nivoju, psiho-fizičnemu počutju in ostalim okoliščinam. V vsakem primeru boste zaradi dodatne energije odšli lažji in močnejši ter bolj povezani, kot v trenutku, ko ste prišli.

Dodatne informacije o Tensegrity-ju boste našli na naši internetni strani, www.castaneda.com, www.cleargreen.com  ter knjigah Carlosa Castanede, Taishe Abelar in Florinde Donner Grau.

Novinci:

Vadba ob sobotah je bolj prilagojena novincem, kjer vadimo manjše število form in se jih učimo z vsemi podrobnostmi. Po želji pa se lahko udeležite tudi vadbe ob torkih.

Forme, ki jih vadimo:

  • Forme iz knjige Magične kretnje in video posnetkov,
  • Forme v okviru Cleargreenovih lokalno vodenih delavnic,
  • Ostale številne forme, ki smo se jih naučili na dolgoletnem obiskovanju delavnic pod okriljem Cleargreena.

Ostale tehnike, ki jih vadimo:

  • Tehnike sledenja energiji v povezavi z rekapitulacijo,
  • Rekapitulacija,
  • Gledališče neskončnosti,
  • Tehnike za nastavitev sanjanja,
  • Tehnike strmenja,
  • Tehnike za notranjo tišino…

Vrsto generacij se je učenje Magičnih kretenj, ostalih tehnik in znanja predajalo iz roda v rod – iz učitelja na učence preko neposrednega podajanja znanja in izkustva. Na enak način učenje poteka tudi danes.